Nieuws 2014

24-11-2014 Uitslag FNRS-dressuurwedstrijd 23 november
Op zondag 23 november zijn op de Ve-Ca Stables in Beverwijk de laatste FNRS-Dressuurwedstrijden van dit jaar gereden. In de categorie F1 en F3 was de eerste plaats voor Joyce Beentjes op Tom, de tweede plaats voor Annabel Jansen op Chinook en de derde plaats voor Marit Raaymakers op Balou.

In de categorie F2 en F4 werd Nicky Beers op Lugano eerste, Celina van Wanrooij op Smilla tweede en Jennifer Visser op Marijke derde. Hier behaalde Nicky en Judy van Noort op Beitske het F2 diploma. Celina en Louise Pleister op Brandy behaalde het F4 diploma. 


Als laatste werd de F5 t/m de F12 gereden. Hier werd Tessa Mosk op Poco eerste, Stef Sprengers op Nynke tweede en Oresta van Marion, ook op Nynke derde. Lois van de Wijst op Brandy behaalde het F6 diploma.

Tessa op Poco

23-11-2014 FNRS-dressuurwedstrijd
Aanstaande zondag staat een dressuurwedstrijd op de agenda. In totaal starten meer dan 30 combinaties in de niveaus F1 tot en met F12. De inrijdtijden staan vermeld op de startlijst. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent om je paard te verzorgen en/of over te nemen van een andere deelnemer. Als je paard niet meer hoeft te lopen dan kun je afzadelen en de vlechtjes uit manen en start halen.
Tijdens de wedstrijd mag met blote handen of witte handschoenen gereden worden. Paardrijlaarzen en cap zijn verplicht. Verder mag er gereden worden in:

- een sweater liefst met een witte broek, 
- een donkere broek met witte bovenkleding
- of in volledig rijkostuum: witte broek, jasje, witte handschoenen en
plastron. 

Voor de F1 en F2 heb je 1 promotiepunt nodig om door te gaan naar de volgende
categorie. Voor de F3 t/m F8 heb je 2 promotiepunten nodig om door te gaan naar
de volgende categorie. Voor de F9 t/m F20 heb je 3 promotiepunten nodig om door
te gaan naar de volgende categorie. Bij de F2, F4, F6, F8, F10, F12, F14, F16,
F18 en F20 kunnen diploma's behaald worden. Bij de diploma's F2, F4, F6 en F10 hoort ook een theorie-examen.

Startlijst 23 november
Let op: 21 november is deze lijst aangepast!
De starttijden kunnen dan ook anders zijn dan in de vorige versie. 01-11-2014 Halloween bij Ve-ca
Zaterdag 1 november vieren we Halloween in stijl met een pas de deux en freestyle reining. Bij de pas de deux rij je met zijn tweeën naast elkaar figuren of in spiegelbeeld. De proef wordt beoordeeld op de manier van rijden maar ook op originaliteit, kleding en de keuze van muziek. Naast de pas de deux is er ook een wedstrijd freestyle reining. We starten om 19.00 uur met inrijden. Natuurlijk is de dresscode Halloween!

Je kunt je opgeven in de kantine. 
De kosten voor het rijden met een manegepony zijn € 12,50.
De kosten voor het rijden met een eigen paard zijn € 7,50.

28-09-2014 Dressuurwedstrijd FNRS

Op zondag 28 september zijn op de Ve-Ca Stables in Beverwijk de eerste FNRS-Dressuurwedstrijden na de vakantie gereden. In de F1 t/m F3 was de eerste plaats voor Emma Tromp op Brandy, de tweede plaats voor Zosia Szablak op Smilla en  de derde plaats voor Joyce Beentjes op Tom. Emma, Zosia, Joyce en Robin Artmani op Vosje behaalden allen het F2 diploma. 

In de F4 en F5 werd Saskia de Winter op Sander  eerste, Nienke Goossens op Bo tweede en Celina van Wanrooy op Smilla derde. Hier behaalde Saskia en Liz Bos op Chinook het F4 diploma. 

Als laatste werd de F6 t/m de F12 gereden. Hier werd Alicia Graanoogst op Tom eerste, Oresta van Marion op Nynke tweede en Anne Clair Bos op Pitts derde. Alica behaalde tevens het F6 diploma. Er werd zeer goed gereden en goed gescoord.

Alicia Graanoogst krijgt de 1e prijs uitgereikt.
Daan op Chinook.                                                  Oresta op Nynke.05-09-2014 Westernruiters van Ve-ca vallen in de prijzen

Vrijdag 5 september vond het open Nederlands kampioenschap western plaats. Ook de westernruiters van Ve-ca waren goed vertegenwoordigd en haalden meerdere prijzen binnen. Zo werd Tessa Harren met Pitts Little Peppy 2e in de Jeugd Pleasure en 3e in het onderdeel Jeugd Trail. In de Reining werden vierde en vijfde prijzen gehaald door Nander Mosk, Danique Handgraaf en Ilona Vet.

Ook krant 'De Beverwijker' besteedde aandacht aan de westernsport en roemde de prestaties van Ve-ca ruiters.


19-07-2014 Ilona 1e in junior Reining
Afgelopen weekend was het zweten geblazen, niet alleen van de warmte maar ook van de spanning. Ilona was met haar paard Oscar in Duitsland om zich individueel te kwalificeren. Ze reden goed en werden dan ook terecht eerste in de junior Reining in het niveau Lk1. 

Gefeliciteerd Ilona en Oscar!

Foto: Eurohorse

07-07-2014 Zomervakantie
De laatste schoolweek is ook de laatste week paardrijden voor de zomerstop.
In het weekend van 5 en 6 juli worden de laatste lessen gereden. Daarna mogen de paarden en pony's naar het landje om te genieten van een welverdiende zomervakantie.

Maandag 18 augustus beginnen de lessen weer.

Fijne zomervakantie iedereen!
22-06-2014 Westernwedstrijden WRAN: SWRN Triple XL - The third show

Op zondag 22 juni werd de derde show SWRN gehouden op manege Ve-ca. Er werd gestart in 9 onderdelen van de westernsport op diverse niveau's. Ook waren er aparte categorieën voor de jeugdruiters in Reining, Western Horsemanship en Trail.

Het was een gezellige en succesvolle dag; meerdere ruiters van manege Veca vielen in de prijzen. Zo werd Nander Mosk op HC Okies Jewel eerste in de categorie jeugd Raining. Tessa Harren op Pitts little Peppy werd eerste in de categorie jeugd Western Pleasure L1 en werd ook eerste in de categorie jeugd Western Hosemanship. Ook in andere onderdelen scoorde Tessa goed. Angelique Wittebrood werd op Dotty Steps Little boy eerste in de categorie Trail L4. Charissa Schipper op Big Paychex to Cash werd tweede in de categorie Trail L3. Onze eigen instructrice Ilona Vet werd op Espreschoc derde in de categorie Reining L1 en vijfde in Western Horsemanship L1.
Er werden nog veel meer prijzen en punten binnen gehaald en we mogen dan ook trots zijn op onze ruiters en paarden.

Gefeliciteerd allemaal!


Alle uitslagen van de wedstrijd vindt u hier.01-06-2014 Dressuurwedstrijd FNRSOp zondag 1 juni zijn weer de FNRS-dressuurwedstrijden gereden. In de categorie F1 en F2 was de eerste plaats voor Joyce Beentjes op Tom, de tweede plaats voor Emma Tromp op Chinook en de derde plaats voor Roos Kruiswijk op Vosje. Roos, Nathalie Goet en Robin Kelder behaalden allen het F2 diploma.

In de categorie F3 en F4 werd Roos Talsma op Chinook eerste, Jennifer Visser op Twice tweede en Yoni Roskam op Zoë derde. Hier behaalden Sandy Goy en Daan Sprengers het F4 diploma.

Als laatste werd gestart in de categorie F5 tot en met F12. Hier werd Alicia Graanoogst op Tom eerste, Amber de Nijs op Chinook tweede en Jacky Goy op Youri derde. Stef Sprengers behaalde het F10 diploma.

Dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie.
De volgende FNRS dressuurwedstrijd is na de zomervakantie, op zondag 14 september.


06-04-2014 Dressuurwedstrijd FNRS
Op 6 april reden meer dan dertig combinaties een FNRS-dressuurproef. Er werd gestart in de niveaus F1 tot en met F10. In de categorie F1, F2 en F3 was de eerste plaats voor Natasha van Wendel op Brandy, de tweede plaats voor Alisa Andreas op Chinook, en  de derde plaats voor Celina van Wanrooij op Smilla. 
Natasha van Wendel, Alisa Andreas en Nikki Jongejan haalden het F2 diploma. 

In de categorie F4 en F5 werd Eefje Admiraal op Bendong eerste, Lieke Geldermans op Tom tweede en Quinty Snijders
op Prinses derde. Eefje Admiraal, Jacky Goy en Renee Kuiper haalden ook het F4 diploma.

Als laatste werd de F6 tot en met F10 gereden. Hier werd Stef Sprengers op Lugano eerste, Melanique Morees op Chinook tweede en Sara Schoenmaker op Twice derde. Melanique behaalde tevens het F6 diploma. 

Het was weer een geslaagde wedstrijddag en we kijken dan ook uit naar de volgende in juni.

Eefje op Bendong en Sara op Twice.


16-02-2014 Springwedstrijd Peter's birthday jumping show

Afgelopen zondag vond bij Ve-Ca Stables een springwedstrijd plaats. Er kon worden gestart in de niveaus 30-40 cm, 50-60 cm en 70-80 cm. Bij de hoogte 30-40 cm werd van de 22 deelnemers uiteindelijk Nikky Jongejan op Spirit eerste, Jennifer Visser op Twice tweede en Sam Schellinger op Poco derde.

Bij de hoogte 50-60 cm werd Sara Schoenmaker op Twice eerste, Anne-Claire Bos op Pitts tweede en Megan Etty op Black Jack derde.

In de categorie 70-80 cm werd Pam du Crocq op Lugano eerste, Roos van Houts op Amigo tweede en Megan Etty op Black Jack derde. Naast het rijden op punten voor de algemene indruk, de wijze van rijden en de houding vond er bij deze categorie ook een barrage plaats waar er werd gereden op tijd. Hierbij was Stef Sprengers op Deezie het snelst met een tijd van 38.17.Nikky op Spirit26-01-2014 FNRS Dressuurwedstrijd

Op zondag 26 januari zijn op de Ve-Ca Stables in Beverwijk de eerste FNRS-Dressuurwedstrijden van dit jaar gereden.
In de F1 en F2 was de eerste plaats voor Louise Pleister op Smilla, de tweede plaats voor Roos Kruiswijk op Vosje en  de derde plaats voor Natasha Wendel op Youri. Louise Pleister, Jennifer Visser op Marijke en Sara Luster op Tom behaalden allen het F2 diploma.
In de F3 werd Sam Schellinger op Poco eerste, Brit Nieuwpoort op Lugano tweede en Pip Harsveld op Chinook derde. Hierna
kwam de F4 met Melissa Goet op Deezie als eerste, Jacky Goy op Youri tweede en Isabella Sentfeld op Chinook derde. Het F4 diploma werd behaald door Melissa, Isabella, Julia Gentile op Smilla, Loïs van de Wijst op Tom en Romé Stikvoort op Chinook. 


Als laatste werd de F5 t/m de F12 gereden. Hier werd Sara Schoenmaker op Twice eerste, Quinty Snijders op Prinses tweede en Oresta van Marion op Nynke derde. Er werd goed gereden en
veel promotiepunten behaald!

Sara op Twice

Sara op Twice.