nieuws 20132013 | Ve<>Ca Stables

2013

08-12-2013 Springwedstrijd; Ve-ca's first jumping show


Zondag 8 december heeft op de Ve-ca Stables in Beverwijk een springwedstrijd plaats gevonden voor beginners. Op de hoogtes 30/40 cm, 50/60 cm en 70/80 cm werd er gestreden om punten en bekers.


Bij de hoogte 30/40 cm werd van de 16 deelnemers uiteindelijk Fiep van Lieshout op Chinook derde, Alisa Andreas eveneens op Chinook tweede en Janine Elsinga op Twice eerste.
Bij de 50/60 cm werd van de 8 deelnemers Brit Nieuwpoort op Lugano derde, Shanya Talsma op Camelot Queen tweede en Megan Etty op Black Jack eerste.
Bij de hoogte van 70/80 werd Pam du Crocq op Black Jack derde, Shanya Talsma op Camelot Queen wederom tweede en Stef Sprengers op Lugano eerste.

De springwedstrijd die tevens werd gesponsord met een extra prijs door Ve-ca, heeft met de parcoursbouwers Frank en Koen er een leuke en gezellige wedstrijd bij.

Megan Etty op Black Jack

Megan Etty op Black Jack24-11-2013
FNRS wedstrijd dressuur

Op zondag 24 november zijn op de Ve-Ca Stables in Beverwijk de laatste FNRS-Dressuurwedstrijden van dit jaar gereden. In de F1 en F2 was de eerste plaats voor Jennifer Visser op Marijke, de tweede plaats voor Roos Talsma ook op Marijke en de derde plaats voor Isa Sturkeboom op Chinook. Isa, Roos, Nikita Cornelissens op Chinook, Kim Bras op Deezie en Luna van Dalen op Chinook behaalden allen het F2 diploma.

 

In de F3 en F4 werd Saskia de Winter op Sander eerste, Liz Bos op Marijke tweede en Jacky Goy op Youri derde. Als laatste werd er gestart in de F6 tot en met F15. Hier werd Oresta van Marion op Nynke eerste, Stef Sprengers op Lugano tweede en Rosa Merbis op Vosje derde. Megan Etty op Jack behaalde hier het F8 diploma.

Er werd goed gereden en veel promotiepunten behaald!


26-10-2013 Halloween Pas de Deux

 

Zaterdagavond was er een speciale Halloween Pas de Deux. Tijdens de langste nacht van het jaar waren er op de manege skeletten, heksen en monsters te vinden. Je kon je zelfs laten schminken in de horsepub die helemaal in de Halloweensfeer was gebracht. Twaalf duo's namen het deze avond tegen elkaar op. Naast de pas de deux startten ook zes ruiters in de categorie freestyle reining. Aan Ilse de moeilijke taak om de ruiters te jureren op de uitvoering van de proef, de muziek en de aankleding.

Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan en de prijsuitreiking was dan ook spannend. Uiteindelijk ging de 1e prijs naar Tessa op May en Suus op Gina. Sara op Rikky en Tiffany op Marijke werden 2e en Megan op Jack en Shanya op Cinthia werden 3e. Rome op Smilla en Pip op Chinook deden het als nieuwkomers in de pas de deux zo goed, dat zij de aanmoedigingsprijs kregen. In de freestyle reining was de 1e prijs voor Danique op Hummer.

Amber op Chinook en Rome op Smilla

Daan op Chinook
Daan op Chinook en Stef op Lugano


Alicia op Amy

Vienne op May en Danique op Kid22-09-2013 FNRS wedstrijd dressuurIn de groep F3 en F4 werd Eef Admiraal op Bendong eerste, Amber de Nijs op Chinook tweede en Lieke Geldermans op Smilla derde. Eef Admiraal en Lieke Geldermans haalden hiermee ook het F4-diploma en mogen volgende keer in de F5 starten.De laatste groep was de F5 tot en met F9. In deze groep werd Linda Breckle op Chinook eerste, Stef Sprengers op Lugano tweede en Melanique Morees op Ricky derde.

De volgende wedstrijd staat gepland op 24 november.Rust zacht lieve Mel! 1992 - 2013

Mel

Good old Mel

07-06-2013 Zomervakantie!

Zaterdag 6 juli worden de laatste manegelessen gegeven voor de zomervakantie begint. De zomervakantie duurt van 7 juli tot en met 18 augustus. In deze periode worden er geen lessen gegeven en staan de paarden in de paddock.

Maandag 19 augustus wordt weer gestart met de manegelessen.

Heb jij een eigen paard staan bij Ve-ca stabels die in de zomer naar het land gaat?

Denk er dan aan om je spullen uit je kastje op te ruimen zodat de stal en het kastje vrij komen. Geef dit ook altijd even door in de horsepub. Je kunt er ook voor kiezen om de stal en je kastje te laten reserveren voor € 100,- per maand. Je kunt je spullen dan in je kastje laten liggen en meteen de stal weer in gebruik nemen als je paard van het land komt.

Paard in paddock

23-06-2013 Zondag 23 juni SWRN Midsummer Western Show

Aanstaande zondag zijn er op manege Veca stables wedstrijden in de westernsport. Diverse disciplines als reining, western horsemanship, pleasure, trail en horsemanship at halter komen aan bod. Heeft u altijd al eens willen zien wat het westernrijden nou eigenlijk inhoudt? Dan is dit een mooie kans!

De wedstrijden beginnen om 9.00 uur s'ochtends en gaan de hele middag door.10-06-2013 Woensdag 12 juni geen manegelessen

Woensdag zijn er geen manegelessen. De Lunetten (de straat waaraan de manege ligt) is die dag gestremd waardoor de manege slecht bereikbaar is. Ook worden de paarden en pony's op dinsdag ingeënt en wordt zo voorkomen dat de inenting uitgezweet wordt.Veca zal de dierenarts direct betalen voor entingen en wormenkuren. Aan de paardeneigenaren wordt gevraagd uiterlijk dinsdag het bedrag van € 56,- euro per paard in een envelop (met de naam van paard en eigenaar) in de horsepub af te geven.

De poetsplaats bij manege Veca stables

02-06-2013 Dressuurwedstrijd op Ve-ca stables

Op zondag 2 juni  zijn op de Ve-Ca Stables in Beverwijk de laatste FNRS-Dressuurwedstrijden voor de zomervakantie van 2013 gereden. Er waren veel deelnemers en er werden veel promotiepunten behaald.In de F1 en F4 was de eerste plaats voor Romé Stikvoort op Chinook, de tweede plaats voor Roos Captijn op Smilla en de derde plaats voor Maxime van Roode op Tom. Ryan Minnema behaalde op Tom het F4 diploma. In de F2 en F3 werd Eef Admiraal op Bendong eerste, Melissa Goet op Smilla tweede en Jamilla Christiaanse op Twice derde. Hier behaalde Vienna Memerda op Marijke en Sam Schellinger op Tom het F2 diploma.

Als laatste werd de F5 t/m de F20 gereden. Hier werd Stef Sprengers op Lugano eerste, Sophie Beentjes op Chinook tweede en Roos van Houts op Amigo derde. Hier behaalde Eline Kluft op Lady en Anne Claire Bos op Deezie het F6 diploma. Stef Sprengers en Janine Elsinga op Twice behaalden het F8 diploma.