nieuws 20122012 | Ve<>Ca Stables

2012

03-06-2012 FNRS wedstrijd, geslaagde dag!

Wij hebben vandaag een geslaagde FNRS wedstrijd gehad waarbij veel kinderen hun promotiepunten hebben gehaald. Vooral de F5 was erg succesvol. In hun categorie (F5 t/m F19) was de eerste, tweede en derde plek voor de F5 kandidaten. De eerste plaats was voor Sophie Beentjes op Chinook, de tweede plaats voor Lisanne Hofland op Mel en de derde plaats voor Eline Kluft op Lady. Jessica Koek op Tom behaalde haar F10 diploma.
In de F1 t/m F4 was de eerste plaats voor Tiffany Talsma op Youri, de tweede plaats voor Jamilla Christiaanse op Chinook en de derde plaats ook voor Chinook met dit keer de amazone Iris Reeuwijk.
Tiffany, Iris, Jamilla, Julia Gentile op Youri en Romé Stikvoort op Sander behaalden allen het F2 diploma. Anne Claire Bos op Sammie behaalde het F4 diploma.


Lisanne Hofland op Mel

 

13-05-2012 Ve-Ca Stables young-rider Nander Mosk sleept eerste prijs binnen

Zaterdag 12 mei en zondag 13 mei 2012 vond er op de White Socks Stables te Huis ter Heide de Jubileum Show plaats. Nander Mosk startte op zondag met de Quarter Horse merrie HC Okies Jewel in de L3 Reining. Er deden in totaal 13 deelnemers mee in de desbetreffende categorie.
Hoewel het de eerste wedstrijd voor het duo was van dit seizoen was het niet te merken. Dankzij de vele traningen van de Ve-Ca Stables kwam het duo sterk de ring in. Ondanks een paar kleine schoonheidsfoutjes hebben Nander en Jewel een mooie score van 69 punten neergezet waarbij ze de andere 12 deelnemers achter hun lieten liggen.


22-04-2014 Ilona in het nieuws

Ilona was gevraagd om een demonstratie van het westernrijden te geven tijdens de opening van het wedstrijdseizoen bij Rijvereniging de Commandeurs in Heemskerk. Elk jaar besteedt de vereniging aandacht aan een andere tak van de paardensport. Dit jaar werd Ilona gevraagd als tweevoudig Nederlands Kampioen Reining en Europees Kampioen in 2006, om de diversiteit van de westernsport te laten zien. Een hele eer natuurlijk! Samen met Hummer lieten ze zien wat ze in hun mars hebben.

Ook Rodi Media en het Noordhollands Dagblad besteedden aandacht aan de demonstratie.

 

18-03-2012 FNRS wedstrijd

Bedankt iedereen voor de gezellige dag die wij allemaal gehad hebben. Het was weer even gezellig als altijd. En voor de winnaars: gefeliciteerd! Alle uitslagen staan op de site. De volgende wedstrijd is op 3 juni 2012. Je kunt je nu inschrijven.01-01-2012 Led verlichting op stal

In 2012 zullen wij alle overige lichtbronnen op stal gaan vervangen voor LED verlichting.

Hieronder de voordelen op een rijtje:

 

 • Meer dan 60% energiebesparing
 • Schone productie en 98% recyclebaar
 • Minder onderhoudskosten
  door lange levensduur
 • Past in bestaande armaturen
  na zelf uit te voeren aanpassing
 • Direct aan,
  geen schakel en opwarmtijd;
 • Gezond werken,
  door helder en rustig licht zonder schadelijke straling
 • Groen imago:
  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen;
 • Meer veiligheid door gebruik van kunststof en aluminium;December Zwarte Piet leert paardrijden!

Zaterdag 3 december kwamen ook op de manege de zwarte pieten iedereen verrassen.
Eén piet wilde graag leren paardrijden, dan kan hij een keer invallen voor
Sinterklaas.
De les van Ilona was dus de uitgerekende kans voor zwarte piet!

De kinderen konden piet goed helpen met het leren opstappen.

Jaja piet, nu nog je been erover heen zwaaien!

En daar ging piet dan, zijn eerste rondje op Mel.

Nadat de zwarte pieten met de paarden in de weer zijn geweest, konden zij met z'n drieën nog even lol maken in de kantine. En iedereen die binnenkwam kreeg uiteraard een handje vol lekker snoep!